Una festa per a un premi

Una festa per a un premi

Com cada mes de juny des de fa ja 15 anys, els llibreters van celebrar el seu Premi Llibreter i van convidar tots els companys del sector, i especialment als lectors, a compartir-ho amb ells. Aquest any, allunyant-se dels actes més institucionals, van transformar l’entrega del premi en una gran festa a l’antiga fàbrica Estrella Damm.

Amb guió i presentació de Gemma Ruiz –ai las! que l’estimat Puntí està de baixa–, la festa, com tota festa que es vulgui anomenar així, es va iniciar amb un pregó a càrrec de Care Santos que va definir amb perfecció les 15 característiques que ha de tenir tot bon llibreter.

Després dels discursos institucionals de Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Barcelona, i Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters, el gran moment va arribar amb l’anunci dels guanyadors d’enguany: Premi Llibreter a l’Àlbum Il·lustrat a Aquest barret no és meu de Jon Klassen, editat per Milrazones; Premi Llibreter a Altres Literatures per a Wajdi Mouawad amb la novel·la Ànima, editada per Periscopi i Destino; i Premi Llibreter de Literatura Catalana a I demà, el paradís d’Antoni Vives, editat per La Magrana.

I entre veritats i bromes, una mica de bona música de Yes the music! i l’escalf de 600 persones unides per un mateix motiu, van pujar a l’escenari a rebre un merescut homenatge tres llibreters, tres herois com bé es va dir, que porten 35 anys dedicant-se a aquest ofici. L’Enric Balanzó, soci de treball més antic d’Abacus, en Pep Bernades de la Llibreria Altair i en Guillem Terribas, de la Llibreria 22, van rebre la condecoració i els aplaudiments dels companys allà reunits i van transmetre ànims als joves llibreters que últimament s’han llençat a aquesta gran aventura.

Per tancar l’acte, la lectura d’alguns fragments de 84 Charing Cross Road per part d’en Sergi López i les paraules del conseller de cultura, Ferran Mascarell, agraint la feina dels llibreters i animant-nos a tots plegats a continuar lluitant per la nostra cultura.

I com que anàvem tots ben mudats i amb ganes de xerinola vam allargar la festa amb una cervesa i la música de Xip & Xic Djs una estona més. I és que l’ocasió ben mereixia una celebració amb tota mena de luxes.

(galeria d’imatges XV Premi Llibreter)

Sandra Márquez
Editora
@smarquol

 

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial